Escape games online

Speel gratis of betaalde escape games

Bedrijfsuitjes / teambuilding

Bedrijfsuitjes voor teambuilding of vrijdagmiddagborrels vinden steeds meer online plaats. Daarom zien we ook steeds meer online escape games opkomen die als doel hebben om tot duizenden mensen tegelijk te laten spelen.

Bekijk de online escape games die voor bedrijfsuitjes ingezet kunnen worden. Of bekijk hier gratis online escape games voor familie en vrienden.

  • Expeditie Bertken
    Let op: expeditie Bertken is een online escape game die je thuis kunt spelen. Maar niet meteen. Het in huis halen van de expeditiebox is namelijk noodzakelijk. De expeditiebox bevat hapjes en drankjes, maar ook enkele noodzakelijke spelelementen. Zonder deze…
  • Project Pegasus
    Speel met elkaar, maar op afstand, de online escape game Project Pegasus. Dit spel is vooral gericht op samenwerking, het zou dus goed als online teambuilding-uitje gezien kunnen worden. Je kunt het met je hele bedrijf spelen als je wilt….
  • Het Hogeboom Mysterie
    Deze betaalde online escape game wordt met name veel ingezet door onderwijsinstellingen en bedrijven om hun leerlingen en collega’s toch een leuke (kennismakings-) activiteit aan te bieden. Het verhaal Directie en medewerkers van het Hoogeboom College zitten met de handen…

Online bedrijfsuitjes

In tijden van corona mogen bedrijfsfeestjes niet meer fysiek gegeven worden. Bovendien, al zou je ze geven, komt er niemand. Omdat meer dan de helft van de mensen thuiswerkt. Dus waarom zou je je vrijmibo ook niet online doen? Er worden al veel online activiteiten georganiseerd om toch met elkaar in contact te kunnen blijven.

Online escape games voor bedrijven

Een sterk opkomende markt zijn de online escape games voor bedrijven. Dat zijn escape games die online, door veel collega’s tegelijk gespeeld kunnen worden. Deze escape games zijn voor de makers van escape rooms een interessante markt, aangezien er ineens veel mensen tegelijk kunnen spelen. Terwijl in een gewone escape room vaak maar maximaal 6 personen tegelijk kunnen.

Veel escape room eigenaren hebben dus de handen ineen geslagen. Met elkaar, maar ook met ontwikkelaars van online spellen. En ook 3D-fotografie wordt veelvuldig gebruikt om het gevoel van de fysieke escape rooms zo goed mogelijk te benaderen, daardoor “loop” je met je computer als het ware door een gebouw heen.

Gratis of betaald?

Voor particulieren zijn er gratis, maar ook betaalde escape games. Die keuze heb je voor bedrijven niet. De escape games die aan bedrijven worden aangeboden worden veelal ook voorzien van een game master, zien er (meestal) beter uit en hebben zwaardere (duurdere) servers nodig om zoveel deelnemers tegelijk te kunnen laten spelen.