Escape games online

Speel gratis of betaalde escape games

Escape bordspellen voor thuis

Naast de online escape games zijn er inmiddels ook vele alternatieven om thuis te spelen. Bordspellen spelen we al van oudsher, en sinds de opkomst van de inmiddels welbekende escape rooms zijn er nu ook veel uitdagende escape bordspellen op de markt gekomen.

Onderstaande escape spellen worden aangeboden door 999games, de ontwikkelaars van onder andere Kolonisten van Catan, 30 Seconds en nu ook de Exit reeks waarvan je hieronder de best beoordeelde spellen vindt. De Exit escape spellen speel je met 1 tot 4 personen, vanaf 12 jaar op niveaus van 1 tot 5 (zie de afbeeldingen).

Escape bordspel - De dode in de Orient Express

De dode in de Orient Express

Er is een moord gepleegd in deze oude, luxe trein. Lossen jullie hem op tijd op?

Escape bordspel - de Vlucht naar het Onbekende

De vlucht naar het Onbekende

Je maakt deel uit van de bemanning van een passagiersvliegtuig. Plots zit je middenin een storm. Water dringt het vliegtuig binnen en de systemen beginnen te falen. Weet jij het vliegtuig te repareren en veilig te landen? Er blijft weinig tijd over…

Escape bordspel - Het Geheime Lab

Het Geheime Lab

Ontsnap uit het geheimzinnige laboratorium! Probeer in dit uitdagende coöperatieve escape room-spel binnen anderhalf uur alle puzzels op te lossen en alle codes te breken. Hulpkaarten brengen jullie op het goede spoor.

Escape bordspel - De Beroving op de Mississippi

De Beroving op de Mississippi

Houd de dief! In deze uitdagende editie van de spannende EXIT-reeks proberen jullie samen een misdaad aan boord van een stoomschip op de Mississippi op te lossen voordat je aankomt in New Orleans.

Escape bordspel - De Onheilspellende Villa

De Onheilspellende Villa

Ontsnap uit een onheilspellende villa! Probeer in dit uitdagende coöperatieve escape room-spel binnen anderhalf uur alle puzzels op te lossen en alle codes te breken. Hulpkaarten brengen jullie op het goede spoor.

Escape bordspel - De Verzonken Schat

De Verzonken Schat

Vind de schat in een gezonken wrak! Probeer in dit coöperatieve escape room-spel binnen anderhalf uur alle puzzels op te lossen en alle codes te breken.

Over de escape bordspellen

Let op: de meeste escape bordspellen zijn één keer te spelen, maar vaak kan je ze wel delen met vrienden en familie (dus stuur ze deze pagina snel door, koop allebei andere spellen en beleef dubbel plezier).
Bovendien is onze ervaring dat de beleving van deze spellen dichter in de buurt komt van fysieke escape rooms dan je zou verwachten.

Inhoud van de Escape bordspellen

Ieder bordspel heeft andere inhoud. Meestal worden de puzzels en raadsel op kaarten meegestuurd en ontvang je ook hulpkaarten (hints) die je op weg helpen wanneer vast zit.
Naast de kaarten worden er vaak ook elementen meegestuurd in de sfeer van het spel. Schatkaarten, kompassen, edelstenen, je kunt diverse elementen verwachten.