#Crimediggers

#Crimediggers

Verzenden
User Review
3.42 (12 votes)

Deze promotionele escape game wordt aangeboden door de politie en is gericht op het werven van digitale specialisten voor de cybercrimeteams van de politie. Je hebt voor dit spel al bovengemiddelde digitale kennis nodig.

Zo is moet je bijvoorbeeld al op de hoogte zijn van de mogelijkheden die er zijn om tekens te hashen en unhashen en bijvoorbeeld software hebben om .dd bestanden te kunnen openen en lezen. Weet je niet wat hashen is of hoe je een .dd bestand kunt lezen? Dan is het beter om dit spel aan je voorbij te laten gaan. Dan loop je namelijk al snel vast en wordt het onmogelijk om #crimediggers uit te spelen.

Heb je deze kennis al wel? En heb je interesse in het werk dat digitaal specialisten in de cybercrime teams van de politie doen? Ga #crimediggers dan zeker spelen. Promotionele spellen zijn vaak niet zo spectaculair, maar de politie heeft vermoedelijk een hoop tijd en geld in #crimediggers gestoken…

Het verhaal van #crimediggers

Het gaat om de verdwijning van Ulrieke Doosjé. Ulrieke Doosjé is politica en geeft op een zeker moment een belangrijke persconferentie. Op het moment dat ze wil beginnen wordt het decor gehackt en krijgt Ulrieke Doosjé plots een hoop berichtjes op haar telefoon binnen.
Ze bekijkt haar telefoon om vervolgens loopt ze geschrokken weg. Waarna geen spoor meer van haar gevonden is.

Aan jou de taak om te achterhalen wat er met haar is gebeurt. Je zult onder andere camerabeelden moeten bekijken, logbestanden controleren en controleren of haar telefoon mogelijk is gehackt. Kortom: werk mee aan de oplossing van deze vreemde zaak!

Over deze escape game

De speelduur van het spel is onbekend, maar reken maar dat je er een tijdje mee bezig zult zijn. Je kunt op ieder moment stoppen en later terugkomen om dit mysterie alsnog op te lossen.
Je zult grote bestanden moeten downloaden, dus een computer met goede internetverbinding is van groot belang. Je kunt het spel alleen of met elkaar spelen.
Zoals gezegd zal je wel al enige digitale kennis en software moeten hebben om het spel succesvol te kunnen afronden.

Ben je er klaar voor?

Gerelateerd

Camping Hogenood

Camping Hogenood

4real The Game

4real The Game

Follow The Money

Follow The Money

Hoogeboom Mysterie 2, het vervolg

Hoogeboom Mysterie 2, het vervolg

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *